SKANDAL NA OTOKU

U Krku postavljene dvije ručne bombe

11.05.2012 u 18:44

Bionic
Reading

U gradu Krku noćas su postavljene dvije ručne bombe. Policajci i državni odvjetnik od rana jutra su na terenu, bombe, srećom, nisu eksplodirale te su uklonjene, a iako službenih informacija o tome tko ih je i zašto postavio nema, otokom kruže informacije da se na takav čin odlučio nezadovoljni građanin, i to zbog obračuna s Gradskom upravom i vlasnikom susjednog lokala

Jedna ručna bomba postavljena je na Trgu bana Josipa Jelačića, tik ispred glavnog ulaza u zgradu Gradske uprave Grada Krka, a druga nekoliko stotina metara dalje, na kvaku ulaznih vrata konobe Šime, u Ulici Antuna Mahnića na samoj rivi.

'Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske na otvorenom prostoru u gradu Krku provode izvide i druge potrebne radnje vezane za pronalazak ostavljenog predmeta, nalik na ručnu bombu', sve je što nam je zasad rekao glasnogovornik te uprave Tomislav Veršić.

Gradonačelnik Darijo Vasilić danas je u Zagrebu, njegov zamjenik također je na putu, no zaposlenici Gradske uprave, koji su danas u zgradu ušli na stražnji ulaz, neugodno su iznenađeni.

'Bomba na ulazu nije ugodna. Policija nam je po dolasku zabranila pristup pa smo na posao došli okolnim putem, ali bomba je uklonjena već oko osam sati i 30 minuta i radimo kao da se ništa nije dogodilo', rekla nam je jedna zaposlenica Gradske uprave ne želeći spekulirati o motivu postavljanja eksplozivne naprave.

'Ne bih se htio miješati', kazao je i Josip Radivoj, koji zbog nabavke namirnica u Rijeci još nije stigao u svoju konobu Šime. Ondje je ručnu bombu jutros prije sedam sati prva ugledala spremačica, koja je odmah pozvala policiju.

Glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci Barbara Volf-Volčanšek potvrdila nam je da se radi o dvjema ručnim bombama koje su postavljene tijekom ove noći u Krku te da zamjenik riječke Općinske državne odvjetnice Igor Vranković radi zajedno s policijom na utvrđivanju identiteta počinitelja ovog kaznenog djela.

A o kome se radi ne može pretpostaviti ni gradonačelnik Krka. 'Ovo je nezabilježen slučaj na otoku Krku, a teško mi je i pretpostaviti tko je bombe postavio. Na našoj se rivi lokali s atraktivnim terasama nalaze jedna do druge, a njihovi vlasnici dosad su uvijek s Gradskom upravom i međusobno pristojno komunicirali.

Ovako ozbiljnoj prijetnji nečije nezadovoljstvo je trebalo, po nekoj logici, prethodno eskalirati verbalnim sukobom, no toga nije bilo', rekao nam je u telefonskom razgovoru Vasilić dodavši da ne bi bio u Zagrebu da je znao što će danas dočekati njegove suradnike i građane te se nada brzom otkrivanju počinitelja.