DOLIJAO NASILNIK

Uhićen skinhed koji je mlatio klince po Zagrebu

30.04.2009 u 09:13

Bionic
Reading

Policija je uhitila dvojicu skinheda koji su 9. veljače ispred XV. gimnazije, poznatije kao MIOC, pretukli 16-godišnjeg učenika

Dvojica od ukupno sedam napadača, među kojima je bila i jedna djevojka, učenika su napali zbog pripadnosti drugoj supkulturi. Naime, napadnuti je učenik bio hip-hoper. Nakon dovršene obrade 17-godišnjak je odveden u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, a protiv 21-godišnjeg D. Š. je prijava podnesena redovnim putem.

Uhićeni D. Š. otprije je poznat policiji zbog nekoliko kaznenih djela, među kojima se ističe napad na 17-godišnjeg metalca B. H. koji je 22. veljače ove godine na Dubravkinu putu slavio rođendan.

Skinhed D. Š. je tada s još desetak agresivnih prijatelja, također skinsa, bez ikakva povoda nasrnuo na mladića, srušio ga na pod te su ga svi zajedno brutalno iscipelarili.

Zbog potresa mozga, slomljenog nosa i modrica od udaraca, teško ozlijeđeni mladić prevezen je u Klaićevu bolnicu. Zahvaljujući tom napadu i opisu očevidaca, policija je napadače, uključujući i D. Š. uhitila u kafiću u Tkalčićevoj ulici, piše Jutarnji list.