'SVE JE JASNO'

USKOK-u nije sporna optužnica protiv Čehoka

10.05.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Krizman izjavila je danas kako smatraju da je potpuno jasno opisano udruživanje u optužnici protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka koju je Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda zbog nejasnoća u cijelosti vratilo USKOK-u na doradu

Suprotno obrazloženju vijeća, koje smatra da u optužnici nije dovoljno razjašnjeno da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela, zamjenica ravnatelja USKOK-a smatra da je grupa jasno činjenično opisana.

'Mi smatramo da je stanje stvari potpuno razjašnjeno i jasno, dakle da je grupa jasno i činjenično opisana' rekla je Krizman Hini. Smatra također, suprotno kratkom obrazloženju odluke Optužnog vijeća, da ne postoje proturječja između dva građevinska vještačenja koja se nalaze u spisu.

Napomenula je, međutim, da će USKOK postupiti sukladno odluci suda kada dobiju pisanu odluku i vide što se traži od njih da naprave. Moguće je, dodala je, da se ako bude potrebno, naloži provođenje novog vještačenja. Po njezinim riječima u obrazloženju nije rečeno da se napravi novo vještačenje već da se to učini po potrebi.

'Na nama je da odlučimo, vidjet ćemo kako će to oni obrazložiti', kazala je. Čehokova braniteljica Jasna Novak izjavila je danas da Vijeće od USKOK-a traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela. Dodala je da se USKOK, među ostalim, mora odrediti i koje građevinsko vještačenje smatra relevantnim s obzirom da je jedan od vještaka, koje je angažirao USKOK, potvrdio teze obrane, a ne optužbe.

Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna. Uz njih dvojicu, optuženi su Narcisa Huljev, Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winair.