MLADI LOPOV

Ima 13 godina i stotinu kaznenih prijava

08.05.2012 u 16:43

Bionic
Reading

U pohodu je ponovno bio 13-godišnjak koji iza sebe već ima čak 97 kaznenih prijava. S dvojicom maloljetnika, odgovoran je, sumnja se, za četiri teške krađe i jednu 'običnu'

Mladi su lopovi provalili u kafić u Belišću, nisu zaobišli ni tamošnji dom umirovljenika, a 'operirali' su i u dvjema trgovinama u Valpovu. Krali su novac, cigarete i pića. Iz još jedne valpovačke trgovine odnijeli su novac. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a počinili su je krajem travnja i početkom svibnja.

­'Slijedi opće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku',  izvijestila je policija. Dječak s debelim dosjeom, zarađenim zbog krađa i uništenja tuđih stvari, još nije kazneno odgovoran jer ima manje od 14 godina i zakonski je dijete. Policiji je poznat od svoje desete godine i otada 'marljivo' skuplja kaznene prijave. Kako neslužbeno doznajemo, stanuje s roditeljima i trenutačno nije smješten u odgojnu ustanovu. Policija je protiv njegovih roditelja, doznajemo, do sada podnijela tri kaznene prijave za zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe.