POGIBIJA TALIJANSKIH JEDRILIČARA

Horvatinčić: Nisam kriv; žao mi je

08.05.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu i na mjestu ubio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici izjavio je danas na pripremnom ročištu na Općinskom sudu u Šibeniku kako se ne osjeća krivim, a djeci poginulih izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo

Optužen je da je 16. kolovoza prošle godine pokraj otočića Maslinovika, u primoštenskom akvatoriju, svojom motornom jahtom Santa Maria usmrtio bračni par iz Italije.

U optužnici koju je podignulo Državno odvjetništvo stoji da je poduzetnik, vozeći prebrzo i preblizu obali te ne obraćajući pozornost na okolni pomorski promet, pramcem svojega glisera naletio na lijevi krmeni dio trupa jedrilice na kojoj su bili Talijani. Horvatinčićev gliser prešao je preko cijele jedrilice i na mjestu usmrtio talijanski bračni par.

Tomislav Horvatinčić u istrazi je tvrdio da je zakazao autopilot koji je u trenutku sudara navodno bio uključen.

Sutkinja u postupku Maja Šupe odredila je termine ročišta, a prema njezinom prijedlogu, na svakom ročištu svjedočit će pet svjedoka. Pred sudom će 28. svibnja svoj iskaz dati Anica Đerđa koja se u trenutku nesreće nalazila s Horvatinčićem u gliseru.

Sljedeća ročišta održat će se 18. lipnja, 2. srpnja, 29. kolovoza, 4. rujna te 4. prosinca, kada bi trebao svjedočiti 45-godišnji njemački državljanin Klaus Fuchs koji je prvi stigao na mjesto tragedije. Suđenje će biti otvoreno za javnost.

Jutarnji list je objavio informaciju da Horvatinčić pregovara sa sinom poginulih Talijana o eventualnoj odšteti.