KRŠIO JAVNI RED I MIR?

Bangoura na policiji zbog kontroverznog direktora Podravke

07.05.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Hamed Bangoura, nekadašnji TV voditelj i vlasnik modne agencije priveden je zbog kršenja javnog reda i mira u Opatiji gdje se proteklog vikenda održavao Porin. Naime, verbalno se sukobio sa Zdravkom Dimačem, jednim od direktora Podravke, koji je kako kaže, Bangoura vrijeđao konobaricu u opatijskom kafiću

Bangoura je na Facebooku napisao kako se zapričao s konobaricom u caffe baru Monokini u Opatiji kada je ljutito s terase ušao Dimač i počeo vikati jer 20 minuta nije nitko uzeo narudžbu. Tražio je knjigu žalbe, no konobarica je rekla kako ju je gazda lokala odnio na Općinu.

Ljutitom Dimaču se ispričala i, kako bi ispravila pogrešku, htjela ga počastiti kavom. Dimač je kazao kako će zvati Državni inspektorat. Bangoura tvrdi kako je molio Dimača da prihvati ispriku konobarice. Dimač ga je pitao zna li tko je on i tvrdio da će zvati policiju. Bangoura je pa k kazao da je Dimaču rekao: 'Pi… mu materina, zato nam i je tako u državi kad svako svoje frustracije liječi na način da ne želi ni prihvatiti ispriku.' Policija je došla u 14,50, Bangouru privela, doznajemo od glasnogovornika PU primorsko-goranske Tomislava Veršića, i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog zbog kršenja javnog reda i mira.

Policija je utvrdila da je došlo do verbalnog sukoba, da su obojica bila trijezna te kako je 45-godišnjak pušten u 16 sati. Dimač je pak tvrdio da mu je Bangoura rekao 'Pi... ti materina'. Bangoura napominje kako je policija korektno odradila posao i upozorava na zanimljivu biografiju Podravkinog direktora.


Dimač je, naime, kao direktor poduzeća Podravka International Istanbul, prije godinu dana na tri mjeseca protjeran iz Turske, jer tvrtka koju vodi nije na vrijeme platila porez. Osamdesetih godina prošlog stoljeća muža svoje ljubavnice izbo nožem zbog čega je odsluživao kaznu u Lepoglavi.

Na stranice crne kronike dospio je zbog diskokluba Valentino koji je pokraj Koprivnice izgradio sa svojim partnerima. 2000. policija podnosi kaznene prijave protiv njega i nekih Bilokalnikovih direktora sumnjičeći ih da su tijekom gradnje diska Valentino oštetili tvrtku kojoj su bili na čelu. Odvjetništvo u istrazi nije uspjelo dokazati ništa pa su prijave odbačene kao neosnovane, pisao je Jutarnji list. Diskoklub je bio poznat po 'cajkama', a večeri bi nerijetko završavale pucnjavom ili tučnjavama.