OPTUŽENI ZA TEŠKO UBOJSTVO

Nesretnoj ženi trakom su oblijepili glavu, nos i usta

02.05.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Splitsko županijsko državno odvjetništvo nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana M. M. (49) i N. P. (47) zbog teškog ubojstva Silvije Lučić (35) koje se dogodilo prošle godine u Supetru na Braču

Okrivljenicima se stavlja na teret da su 1. prosinca 2011. na otoku Braču, u namjeri da dođu do novca iz mjenjačnice u kojoj je bila zaposlena, Silviju Lučić odlučili ubiti.

Kako stoji u optužnici ŽDO, u večernjim satima ženu su napali u njezinoj kući, vezali je užetom oko nogu i ruku na leđa,te joj ljepljivom trakom oblijepili glavu, nos i usta tako da nije mogla disati.

Kako se dalje navodi u optužnici, napadnutu ženu su tako vezanu ostavili na krevetu u spavaćoj sobi nakon čega je ubrzo umrla, pronašli ključ od mjenjačnice te iz nje odnijeli metalnu blagajnu s novcem u raznim valutama u svoti od 240.000 kuna. Poslije pljačke jedan od okrivljenika metalnu blagajnu sakrio je u koš za smeće u unutrašnjosti trajekta.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja posebno teških okolnosti kaznenog djela.