ZAGREPČANI I SIŠČANI

Otkriveni preprodavači droge

02.05.2012 u 16:18

Bionic
Reading

Devet Siščana i tri Zagrepčanina, u dobi između 21 i 39 godina, osumnjičeno je za više kaznenih djela zloporabe opojnih droga, rezultat je zajedničke kriminalističke istrage i suradnje policijskih uprava sisačko-moslavačke i zagrebačke, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Sisku

Prošli je mjesec na ulici u Sisku zatečen 39-godišnjak sa 26,3 grama marihuane. Pretragom njegova stana pronađeno je i oduzeto 42,3 grama amfetamina, 43,3 grama bijele praškaste tvari, dva nagorjela džointa, digitalna vaga i drugi pribor. U stanu je zatečeno i nekoliko osoba koje su pušile marihuanu.

'Kriminalističkom istragom smo utvrdili da su osumnjičeni preprodavali drogu krajnjim konzumentima. Dva su mjeseca redovno svakog tjedna Siščani od Zagrepčana kupovali od 50 do 100 grama marihuane ili amfetamina. Većina osumnjičenih policiji je već poznata zbog sličnih kaznenih djela, ali ima i novih prijavljenih', rekao je na konferenciji za novinare voditelj Odjela kriminaliteta droga u PU sisačko-moslavačkoj Mate Vukoja.

Pretragom kuća osumnjičenih pronađene su i dvije automatske puške, tri spremnika za automatsku pušku te 77 komada streljiva. Međutim, odgovornost za posjedovanje oružja preuzeo je otac jednog od osumnjičenih.

Protiv svih 12 osumnjičenika podnesene su kaznene prijave.