Crna kronika UNIŠTEN KRVAVI TRUD

Lopov ukrao vinograd primoštenskog babića

  • Autor: tportal.hr
  • 28.4.2009 15:41:48
  • 28.4.2009 15:33:29

Nepoznati kradljivac na predjelu Bucavca, koje slovi kao najpoznatiji lokalitet čuvenih primoštenskih vinograda, 56-godišnjem vlasniku mladog vinograda Ivanu Slamiću doslovno 24 sata nakon što ih je posadio, iščupao i ukrao 150 komada svježe zasađenih sadnica vinove loze iz sorte babića

PRIMOŠTEN - 'Premještanje' mladog vinograda s lokaliteta svjetski poznatog kao svojevrsni kameni spomenik ljudskom radu kradljivac je vješto i znalački izveo tijekom kišovitog i na trenutke olujnog juga, nakon čega je maksimalno deprimiranom vlasniku opustošenog vinograda preostalo samo da zbroji štetu u iznosu od pet tisuća kuna u koju, naravno, nije uračunao svoj mukotrpni rad, piše Slobodna Dalmacija.

'Dovršetku sadnje predhodio je višemjesečni krvavi trud u kojemu se moralo minirati i kopati rupe u kamenu', kazao je vlasnik pokradenog vinograda Ivan Slamić.

'Potom se to kamenje rukama moralo nekoliko puta premještati, kupiti sadnice, posaditi ih, zagnojiti, nositi vodu u rukama, zalijevati i učiniti sve ostalo u nastojanju da se sadnice prime', tužno je opisao svoje muke primoštenski vinogradar.

'Posadio sam ih točno 200 komada i kada sam posao dovršio nitko nije bio sretniji od mene. Nažalost, sreća i zadovoljstvo trajali su manje od 24 sata, do trenutka kada sam ugledao sablažnjiv prizor iščupanih i ukradenih sadnica.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još