TROJKA IZ ĐAKOVA

Kopirali novac na kućnom pisaču pa njime kupovali po Jadranu

24.04.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Riječ je, neslužbeno doznajemo, o bračnom paru i šogorici koji su si pribavili nepripadnu imovinsku korist od 69 tisuća kuna

Novac su 'štancali' kao na traci, i to iz – običnog pisača! Trojka je u Đakovu krivotvorila novac i njime kupovala po trgovinama u čak tridesetak gradova u Hrvatskoj! Novčanice od tisuću kuna kopirali su na kućnom pisaču nepoznate marke.

Protiv dviju žena u dobi od 45 i 36 godina te 43-godišnjeg muškarca optužnicu je stoga podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Našicama. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o bračnom paru te o supruginoj sestri.

Zbivalo se to prošle godine. Lažnim su novčanicama obišli cijelu jadransku obalu i središnju Hrvatsku pa su tako, između ostaloga, svraćali u trgovine u Puli, Rijeci, Splitu, Kutini, Bjelovaru, Zagrebu... Zanimljivo je da kopirane tisućice nisu 'sijali' po svom kraju, odnosno istoku zemlje.

'Kupovali su raznu trgovačku robu koju su plaćali izrađenim novčanicama. Time su si pribavili nepripadnu korist, i to prvih dvoje okrivljenika (starija žena i muškarac, nap. a.) u iznosu od 48.000, a trećeokrivljena od 21.000 kuna', piše u priopćenju Državnog odvjetništva.

Tereti ih se za krivotvorenje novca, a muškarac je još okrivljen i za utaju. Odvjetništvo traži produženje istražnog zatvora za muškarca i stariju ženu zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za ženu i zbog bojazni od bijega. Mlađa optuženica ne smije napuštati boravište i oduzeta joj je putovnica.