SLAVONSKI BROD

Otkriven vlasnik kontroliranog uzgajališta marihuane

23.04.2012 u 16:56

Bionic
Reading

Brodsko-posavska policija izvijestila je danas na konferenciji za novinare da je na obiteljskom imanju u okolici Slavonskoga Broda otkrila kontrolirano uzgajalište marihuane i da je uhićen 27-godišnji uzgajivač

Policija je pronašla 60 sadnica marihuane u različitim vegetacijskim stadijima i oko 130 grama sušene marihuane.

Muškarac je policiji od prije poznat po zloporabi droga te je prijavljivan i osuđivan za djela s tim u vezi.

Riječ je o proizvodnji u kontroliranom uvjetima. Za razliku od proizvodnje na otvorenome, na godinu bi iz tog uzgoja mogao dobiti od dvije do tri berbe. U tim uvjetima prva se berba može očekivati u roku od tri do četiri mjeseca. Zaplijenjeni paketići marihuane upućuju na to da je riječ o osobi koja je marihuanu i prodavala te da je u uzgajalištu već bilo proizvodnje. Među zaplijenjenim biljkama ima onih koje su stare oko dva mjeseca, a one mlađe stare su nekoliko tjedana, rekao je Ivica Kovačević, policajac koji je sudjelovao u akciji u kojoj je otkrivena marihuana.

Procjenjuje se da bi uzgajivač iz te proizvodnje s kontroliranom rasvjetom, temperaturom i prihranom na godinu mogao ubrati oko 30 kilograma marihuane kojoj je tržišna cijena oko 15.000 kuna za kilogram. Na ulici je, rečeno je, ona višestruko skuplja.