GRANICA HRVATSKE I CRNE GORE

Zaplijenjeno više od 100 kilograma marihuane

22.04.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore zapljenjeno je više od 100 kilograma marihuane, izvijestili su djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na današnjoj konferenciji za novinare u Dubrovniku

Kako je istaknuto, na graničnom prijelazu Karasovići jučer oko 8,50 sati ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo je teretno i priključno vozilo albanskih nacionalnih oznaka, kojeg je vozio 32-godišnji državljanin Albanije, a u vozilo se nalazio i 32-godišnji suvozač, također državljanin Alabanije.

Tijekom granične kontrole u zadnjem dijelu teretnog prostora primijećena je crna torba, a detaljnom pretragom teretnog i priključnog vozila pronađene su četiri crne torbe u kojima se nalazilo 50 paketa obljepljenih ljepljivom trakom s ukupno 105,75 kilograma droge marihuane, tipa 'skunk'.


Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na milijun i 600 tisuća kuna, dok bi u uličnoj prodaji njezina vrijednost iznosila više od pet milijuna kuna.

Vozač i suvozač su uhićeni i dovedeni u policiju na kriminalističko istraživanje.

Uz voditelja Odsjeka za droge PU dubrovačko-neretvanske Hrvoja Neusidla, načelnika Policijske postaje Gruda Pere Matića na konferenciji za novinare govorili su i predstavnici Carinarnice Dubrovnik Dubravko Grbić te Petar Muhoberac