Crna kronika ISPAD ŠEFA OSJEČKE POLICIJE

'Romi nas pljačkaju, trebamo ih potjerati'

Govoreći o stanju sigurnosti na području Osijeka pred vijećnicima Gradskog vijeća, načelnik PU osječko-baranjske Željko Prša posebno se osvrnuo na problem povećanog broja provala u kuće i stanove u posljednje vrijeme, koje je pripisao Romima, piše Jutarnji list

'Na našem području pojavilo se dosta Roma, koji su došli kamperima. Provaljuju djeca, trudnice, starije žene, a teško im je ući u trag ako ih ne zateknete na mjestu događaja, premda je i tada problem. Zaštićena manjina, znate kako to ide. Ne zna hrvatski jezik i onda sto problema. Protiv toga se borimo pojačanim brojem naših ophodnji na terenu, pojačanom nazočnošću i to ćemo još više pojačati jer naprosto nema druge', kazao je Prša.

'Teško da ćemo moći porješavati taj povećan broj provala u domove. Jedino da ih nekako potjeramo s našeg terena. Druge neće biti', rekao je načelnik policije, pa dodao da se u posljednje vrijeme sve češće susreću i s bizarnim krađama, gdje ljudima provaljuju u šupe i kradu plastične boce: 'To im očito rade njihovi konkurenti kada vide gdje su ostavili boce. Šteta bude 20 kuna, ali, eto, ima i toga', rekao je Prša, piše Jutarnji list.

188650,187376,185393,185393
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još