'MAZGA' IZ VUKOVARA

Doletio iz Venezuele s kokainom u želucu pa pao u Zagrebu

19.04.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Ako je suditi po ovotjednim uhićenjima zagrebačke policije, Odjel kriminaliteta droga ima sve više posla, a 17. travnja doslovce je bio 'bingo' za plavce jer su na tri različite lokacije riješili tri slučaja te po dovršetku obrade u ruke pritvorskom nadzorniku predali trojicu dilera, od kojih je jedan bio internacionalna 'mazga', otkriva Jutarnji list

U pretresima stanova na području Zagreba i Vukovara policija je pronašla ukupno 2,1 kilogram marihuane te 57,8 grama kokaina. Da su opijate uspjeli proturiti do krajnjih konzumenata, zaradili bi zajedno preko 130 tisuća kuna.

Za razliku od dvojice dilera, G. R. (45) i S. J. (27), koji su u stanovima na području zagrebačkih Srednjaka i Travnog u tišini doma prepakiravali nabavljenu drogu i distribuirali je krajnjim korisnicima, 47-godišnji teklić Zoran J., inače Vukovarac, preletio je Atlantski ocean s drogom u želucu i pritom svjesno zbog solidne novčane naknade riskirao život.

Kako doznaje Jutarnji list, policija je Zoranu stavila lisice na ruke odmah po silasku iz vlaka na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kamo je doputovao iz Venecije.

Prethodno prikupljena saznanja bila su dovoljna da istražitelji zasuču rukave i legimitiraju ga, pri čemu je kod njega u torbi pronađeno 11,5 grama kokaina.

Međutim, uvidom u njegovu putovnicu iz koje je bilo vidljivo da je netom stigao zapravo iz Venezuele kao i specifično pakiranje oduzete droge, umjesto u policijsku postaju, Vukovarac je odvezen u KBC Rebro gdje su ga, a temeljem prethodno ishođenog sudskog naloga, pregledali liječnici i u tijelu pronašli četiri paketića s kokainom.
U pretrazi Zoranovog stana u Vukovaru policajci su 'nanjušili' još 158 grama marihuane. Obradom je utvrđeno da je Zoran na području Venezuele nabavio već pripremljen i upakiran kokain za oralni unos.

Vrijednost droge koju je od njega oduzela policija procijenjena je na preko 50 tisuća kuna, a je li drogu netko trebao preuzeti, ili je Zoranu to kućni biznis, istražitelji još uvijek nastoje utvrditi.

Inače, Vukovarac je od ranije dobro poznat policiji zbog niza imovinskih (ne)djela i zloporabe droge, baš kao i druga dvojica zagrebačkih dilera koji su istoga dana kao i on ostala bez droge i završila na vrućoj policijskoj stolici u lisicama.