Crna kronika KORUPCIJA U VARAŽDINU

Odluka o optužnici protiv Čehoka

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda danas je počelo razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka kojega USKOK tereti da je pogodovao suoptuženom poduzetniku Davoru Patafti oštetio grad za najmanje 49,5 milijuna kuna

Očekuje se da će se sjednica zatvorena za javnost nastaviti i sutra, nakon čega bi vijeće sutkinje Jasne Smiljanić trebalo odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv Čehoka, Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode te tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winaira.

Vijeće optužnicu može potvrditi u cijelosti ili samo dio, odbaciti je ili vratiti USKOK-u na doradu.

Na sjednicu nije došao nitko od optuženih.

Čehoka i ostale USKOK je lani krajem prosinca optužio za udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na zloporabe.

Bivši varaždinski gradonačelnik je optužen da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

185697,167838,167763,54728
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još