PRIBAVIO SI 2,4 MIL. KN

Kazneno prijavljen zbog sklapanja lihvarskog ugovora

16.04.2012 u 18:54

Bionic
Reading

Državljanin Srbije (40) kazneno je prijavljen Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci jer ga se sumnjiči da je sklapao lihvarske ugovore te da je tako sebi i tvrtki iz Opatije u kojoj je bio odgovorna osoba nezakonito pribavio najmanje 2,4 milijuna kuna, doznaje se danas iz primorsko-goranske Policijske uprave

rijavljen je za 17 kaznenih djela sklapanja lihvarskih ugovora te za dva kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga budući da za poslovanje tvrtke u 2009. i 2010. nije podnio financijska izvješća niti je poslovne knjige pravilno vodio. Za ta djela prijavljena je i tvrtka iz Opatije.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičenik od svibnja do rujna 2009., kao odgovorna osoba tvrtke iz Opatije, s nekoliko stotina fizičkih osoba iz Hrvatske zaključio 571 ugovor o potrošačkome kreditu.

Korisnicima kredita nije prodavao robu i usluge, nego je isplaćivao umanjene iznose u gotovini sa znatno većom kamatom od zakonom dopuštene pa je sebi i tvrtki pribavio protupravnu korist od najmanje 2,4 milijuna kuna, priopćila je policija.