Crna kronika JE LI DOISTA UBIO IVANU HODAK

Balističarima sumnjiva Šlogarova priča

  • Autor: tportal.hr
  • 27.4.2009 9:09:19
  • 27.4.2009 8:09:47

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, u istrazi ubojstva mlade odvjetnice Ivane Hodak pojavili su se novi elementi koji bacaju sjenu sumnje na tvrdnje da se sve odigralo onako kako priznaje uhićenik, Mladen Šlogar-Žila. Posebno što Šlogar neprestano mijenja iskaze, detalji nisu uvijek isti, no to je možda i razumljivo s obzirom na njegovo psihičko stanje i sve okolnosti djela

Međutim, njegov iskaz provjerava se i na druge načine, pa se pokazalo da balističari ne potvrđuju mogućnost da se strašan čin odigrao onako kako to govori osumnjičeni Šlogar.

Naime, iako je sasvim nedvojbeno da je ubojstvo počinjeno pištoljem koji je nađen kod Šlogara, čini se da balističari ne potvrđuju da je ubojstvo moglo biti počinjeno onako kako on to opisuje. No policija, prema onome što se zna, zasad nimalo ne sumnja da je upravo Šlogar ubojica i da iza njega ne stoji nitko drugi, nikakav mogući naručitelj ili drugi počinitelj.

Ipak, hrvatska javnost malo je vjerovala u to da je Šlogar ubio kćer Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas-Hodak, koji su i sami iskazivali sumnje u to da je Šlogar, uhićen početkom veljače, doista i počinitelj ubojstva.

Zanimljivo je da se upravo danas ubojstvom Ivane Hodak bavio i New York Times, u članku u kojem su ponovljene sumnje u aktualnu verziju toga događaja, prema kojoj je 61-godišnji beskućnik Šlogar glavni osumnjičenik.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još