PREČICOM DO TITULE

Optužena HSP-ova pročelnica koja je rivotvorila diplomu

07.04.2012 u 13:17

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 49-godišnje hrvatske državljanke zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave i dva kaznena djela ovjerovljavanja neistinitog sadržaja, izvijestilo je na svojim mrežnim stranicama Državno odvjetništvo, ne navodeći identitet osobe

Riječ je o bivšoj pročelnici ureda župana u Karlovačkoj županiji Bernardici Topolnjak-Halapa koju je zbog sumnje u krivotvorenja fakultetske diplome s tog radnog mjesta otpustio karlovački župan Ivan Vučić

Okrivljenoj se stavlja na teret da je u listopadu 2007. u Karlovcu, u jednom trgovačkom društvu prilikom stupanja u radni odnos na radno mjesto rukovoditelja Službe za financijske, računovodstvene i komercijalne poslove, za koje je potrebna viša ili visoka stručna sprema priložila dipolomu jednog zagrebačkog fakulteta.

Isto je učinila i u travnju 2010. godine prilikom prijave na javni natječaj jedinice regionalne samouprave za imenovanje pročelnika, a u kojem je kao uvjet za prijam naznačena visoka stručna sprema društvenog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja.

Natječajnoj dokumentaciji priložila je diplomu jednog zagrebačkog fakulteta iz koje je proizlazilo da je stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista, iako je znala da nikada nije diplomirala na tom fakultetu. Na temelju te dokumentacije u lipnju 2010. imenovana je na radno mjesto pročelnice.

Tijekom rada u trgovačkom društvu i jedinici regionalne samouprave koristila je radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu u kojoj je neistinito naveden podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje, navodi se u optužnici podignutoj 30. ožujka protiv Bernardice Topolnjak-Halapa, bivše pročelnice i aktualne predsjednice županijskog HSP-a.