PRODAJA GRADSKIH STANOVA

'O prijevari smo krajem studenog obavijestili DORH'

24.04.2009 u 13:47

Bionic
Reading

Pročelnik Gradskog kontrolnog ureda u zagrebačkom Poglavarstvu Mirko Herak izjavio je danas da je njegov ured obavio svoj dio posla oko nezakonite prodaje gradskih stanova, jer su odmah po saznanju krajem studenoga prošle godine, slučaj istražili te prijavu predali Državnom odvjetništvu (DORH) na daljnje postupanje

Ured je obavio kontrolu na temelju dojave gradonačelnika Milana Bandića, kojemu je izvješće o provedenoj kontroli podneseno 5. prosinca, a četiri dana kasnije, 9. prosinca, o cijelom je slučaju podnesena prijava DORH-u, rekao je Herak na konferenciji za novinare.

Večernji list u srijedu je objavio da je krivotvorenjem Bandićeva potpisa organizirana skupina iz Gradskog poglavarstva uz pomoć posrednika prodavala gradske stanove u Zagrebu u elitnom dijelu Grada za 2000 kuna po četvornom metru.

Herak navodi da se njegov ured prije studenoga prošle godine nije susreo sa takvim slučajevima.

Suradnja s DORH-om i policijom, s kojom je i sam razgovarao, i dalje traje, no nakon podnesene prijave nema nikakvih saznanja o predmetu.

Dokumentacija koju su predali DORH-u odnosi na falsificiranje potpisa i nezakonitu prodaju tri gradska stana, iako postoje sumnje da je riječ o više stanova.

Kontrolni ured, navodi njegov pročelnik, utvrdio je da Gradu time nije učinjena imovinska šteta, te se nada da će kriminalistička obrada pokazati neutemeljenima i sumnje na nekoliko službenica Gradskog poglavarstva, koje se spominju kao osobe od kojih su fiktivno kupovani stanovi.

Tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum pozvao je građane da se jave Poglavarstvu ukoliko imaju bilo kakva saznanja o sličnim slučajevima.