DOBIO TRI I POL GODINE

Sadistički mučio suprugu i dijete

05.12.2008 u 08:41

Bionic
Reading

Zbog dvogodišnjeg zlostavljanja supruge (23) i sina (2), Vedran R. (26) nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora na zaprešićkomu Općinskom sudu

ZAGREB – Maltretiranje  je počelo 2006. godine nakon vjenčanja. Suprugu je prisiljavao da za njegove hirove posuđuje novac od svoje obitelji, a trošio je većinom na kocku i izlaske. Iako je od roditelja naslijedio butik, optuženi Vedran R. nikada nije radio, stoji u presudi.

Kada mu je supruga bila u visokom stupnju trudnoće uperio joj je pištolj u trbuh i rekao da će pucati. Zapucao je u zrak, a poslije s prijateljem skupljao čahure 'u slučaju da dođe policija'.

Drugi put ju je, pred svojim roditeljima, zimi istjerao iz kuće samo u rublju te joj naređivao u kojoj će pozi stajati dok ju on gađa zračnom puškom. Kada bi ju pljuskao, zahtijevao bi da drži ruke uz tijelo, a često bi morala 'doći po šamar'. Maltretiranje i vrijeđanje majke događalo se pred njihovim sinom.

Maleni je znao udarati glavom o rub kade, a nakon jednog od mnogobrojnih iskaljivanja na njegovoj majci, dječak se počeo grepsti po licu i histerično plakati, piše Večernji list.

Žrtva Verdana R.bio je i njegov otac invalid. Sin ga je rušio iz kolica i cipelario ga te mu izvrtao prste. No otac nije na sudu želio svjedočiti.

No tu teroru nije kraj. Vedran je od žene tražio 1500 kuna kako bi se mogao u Srbiji naći s djevojkom koju je upoznao preko interneta.

Ljubavnice je dovodio u stan koji su mu kupili roditelji, a suprugu bi tjerao da čisti stan za njima.

Supruga je trpjel maltretiranje jer se bojala da će ih Vedran ubiti. Optuženi je u obrani kazao da se ne osjeća krivim te da je žrtva njene ljubomore. Sud je ocijenio njegovu obranu neuvjerljivom i nevjerodostojnom.