Crna kronika KORUPCIJA U VARAŽDINU

Neuredna dostava odgodila raspravu o optužnici protiv Čehoka

Zbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, otpuženog da je pogodovao poduzetniku Patafti i oštetio grad za gotovo 50 milijuna kuna

Odvjetnik Ante Madunić izjavio je da njegov branjenik Patafta nije dobio sudski poziv te da je znao za današnje ročište, no zbog zdravstvenih tegoba je otputovao u inozemstvo. Nije želio otkriti gdje je Patafta i o kakvim zdravstvenim tegobama je riječ.

'O tome ćemo sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju', kazao je Madunić, dodavši da je sjednica optužnog vijeća odgođena za 19. i 20. travnja.
167838,167763,155449,139226Na toj bi sjednici sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Smiljanić trebala odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice koja Čehoka tereti da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima.

U USKOK-u tvrde da je grad Varaždin pri tome oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju navodno isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna. Uz Čehoka, Pataftu i njegovu suradnicu Narcisu Huljev optuženi su i Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda te tri Pataftine tvrtke: T7GUPA, T7VISA i WINAIR.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još