BRUNO D. OSTAJE U PRITVORU

Ne osjeća se krivim za brutalno ubojstvo mačevima

24.04.2009 u 08:10

Bionic
Reading

Bruno D., koji je 19. prosinca prošle godine japanskim drevnim mačevima ubio Miljena Veršića, na sudu je izjavio da se ne osjeća krivim

Bruno D. optužen je da je 19. prosinca prošle godine oko 21.30 sati masakrirao Veršića japanskim mačevima u njegovu stanu u Bartolićima na Jarunu. Zadao mu je ukupno 31, što ubodnu, što reznu ranu. Nesretni je Veršić ranjen i krvav po cijelom stubištu tada molio za pomoć, no susjedi su nakon ubojstava kazali da nisu otvarali jer su se bojali da ih Veršić ne zarazi virusom HIV-a. Veršić je navodno bio homoseksualac i susjedi su bili upoznati s njegovim sklonostima, pa si mu 'prišili' i bolest.

Bruno D. i ubijeni profesor upoznali su se preklani preko interneta. Nakon intenzivnog dopisivanja koje mladić nije spominjao svojim ukućanima, počeli su se nalaziti u Veršićevu stanu. Nagađanja da su Veršić i Bruno bili u ljubavnoj vezi demantirala je Veršićeva obitelj. No 22-godišnji Bruno D. tvrdio je da je Veršića ubio jer ga je ovaj želio napastovati.

Bruno D. na sudu se u četvrtak pojavio u izrazito lošem stanju. Sudac Zdravko Majerović pitao ga je kako se osjeća. 'Nisam baš dobro', tiho i na rubu plača odgovorio je optuženik, dodajući da mu je teško. Njegov je branitelj predložio ukidanje pritvora pozivajući se na nalaz vještaka psihijatra koji je preporučio liječenje Bruni D., kako zbog inkriminiranog, tako i zbog nekih prijašnjih događaja. Međutim, sudsko vijeće odbilo je zahtjev obrane, piše Jutarnji list.