ANTE ROSO I DESETORICA

Počelo suđenje za krvavu pljačku Fine

26.03.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu uz jake mjere osiguranja počelo je novo suđenje za krvavu pljačku Fine 2005. godine. Sudi se Anti Rosi i još desetorici za ubojstvo zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera iz koristoljublja, više oružanih pljačka poslovnica Fine i banaka u Zagrebu, krađa i dovođenja u opasnost života i imovine te prikrivanje protuzakonito dobivenog novca

Protiv desetorice okrivljenika predloženo je produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i posebno teških okolnosti, a u odnosu na odbjeglog Rosu, za kojeg se traži suđenje u odsutnosti, i zbog opasnosti od bijega.

Za zločin u Zvonimirovoj ulici već se sudilo Nenadu Filipoviću koji je, zajedno s još nekolicinom optuženika, oslobođen optužbe. Policija je u siječnju 2011. uhitila Boršića i ostale novooptužene.

Prvooptuženog Rosu tereti se da je u ljeto 2005. isplanirao pljačku Fine koju je izveo 36-godišnji drugooptuženi Ivan Boršić uz pomoć trojice optuženika. Jednog od njih, Dubravka Žugelja, tereti se da je tom prilikom iz automatske puške ubio zaštitare. Iz Fine je tada opljačkano dva milijuna kuna, a torbu s oružjem i novcem skrio je i čuvao šestooptuženi D. B. (38).

Osim za Finu, Boršić i još trojica terete se da su u siječnju 2004. opljačkali gotovo milijun kuna iz Finine zagrebačke poslovnice u Jablanskoj ulici. Boršić je nadalje optužen da je isplanirao i pripremio pljačku nešto više od milijun kuna iz Finine poslovnice u zagrebačkoj Aveniji V. Holjevca koju su u kolovozu 2004. izvela trojica suoptuženika.

Državno odvjetništvo tvrdi i da je Boršić s još trojicom razbojnika u srpnju 2007. ispred poslovnice Erste banke u Hrgovićima opljačkao 2,8 milijuna kuna iz Finina oklopljenog kombija. Na teret mu se stavlja i da je dva mjeseca poslije isplanirao, pripremio i s još dvojicom razbojnika opljačkao gotovo 80.000 kuna iz poslovnice Erste banke u Ulici Alberta Fortisa.