UHIĆENJE ISPRED VRTIĆA

Pod istragom policajci koji su pred djecom hapsili oca

23.03.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Sve okolnosti oko postupanja bit će ispitane te s tim u vezi i eventualna odgovornost dvojice policijskih dužnosnika. Za sada je preuranjeno bilo što navoditi vezano uz eventualne pogreške u postupanju ili sankcije, poručuju iz zagrebačke policije

Odjel za zakonitost postupanja zagrebačke policije ispitat će sve okolnosti i navode oko nedavnog uhićenja Igora Kordića, oca blizanaca, zbog verbalnog sukoba oko naplate kazne za nepropisno parkiranje kod vrtića Izvor, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost dvojice policajaca.

Kako je pojasnila Mirela Ban, v.d. glasnogovornice PUZ-a, sve okolnosti oko postupanja bit će ispitane te s tim u vezi i eventualna odgovornost dvojice policijskih dužnosnika.

'Za sada je preuranjeno bilo što navoditi vezano uz eventualne pogreške u postupanju ili sankcije', pojasnila je Ban.

S druge strane, Igor Kordić, pred čijom djecom se nemili događaj zbio ovog utorka, ističe kako mu je trenutačno najbitnije ublažiti šok koji su doživjela njegova djeca zbog uhićenja oca kojemu su svjedočila.

'Nisam nikada imao bilo kakva iskustva sa sudovima te za sada ne kanim tužiti policiju zbog bilo čega, pa i prekomjerne uporabe sile', priznaje Kordić dodajući kako će pričekati razvoj situacije, a očekuje tijek procesa na Prekršajnom sudu, kojemu je prijavljen zbog nedavanja iskaznice ovlaštenoj osobi, kao i verbalnih uvreda koje je iznio na račun policije prije spornog uhićenja.

Odvjetnik Veljko Miljević za Jutarnji list je rekao kako u ponašanju policajaca ima elemenata kaznenih djela, posebno kaznenog djela prisile te zlostavljanja prilikom obavljanja službene dužnosti. Riječ je o djelima zbog kojih bi dvojica policajaca, pokaže li se da su krivi, mogli završiti i u zatvoru od tri mjeseca do pet godina.