Crna kronika NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Liječnici oslobođeni optužbi za smrt rodilje u Sv. Duhu

Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu trojica liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh Mislav Luka Domljan, Fadil Hasan i Renato Bauman nepravomoćno su oslobođeni optužbi za nesavjesno liječenje i smrt rodilje Dragice Ivankić u siječnju 2002., piše Večernji list

Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analognog pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka.

Domljan se teretio da je kao specijalizant u 1.15 sati primio D. Ivankić. Zanemarivši znakove koji su upozoravali na to da je dijete ugroženo, nije inducirao hitni carski rez nego je nastavio s prirodnim porođajem.

Hasan, specijalist srednje službe, iako je znao za sve komplikacije, također je nastavio s prirodnim porođajem smatrajući da neće biti štetnih posljedica za majku.

Bauman se teretio da je poslije porođaja mrtvorođena djeteta kao liječnik nadslužbe zanemario znakove koji su upozoravali na mogućnost prsnuća maternice, što je prouzročilo iskrvarenje te smrt u 12.55 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još