NESREĆA KOD TRIBLJA

Borba za život mađarskog paraglajderista

19.03.2012 u 08:02

Bionic
Reading

Šezdesetogodišnji državljanin Mađarske teško se ozlijedio danas kod Triblja, u Vinodolskoj općini uslijed pada paraglajderom, a za njegov se život bore liječnici u KBC-u Rijeka

Nesreća se dogodila na letjelištu Tić kod Triblja, kamo se mnogi letači zbog predivnog pogleda na brda i more često vraćaju. Isto je danas učinila i grupa mađarskih paraglajederista sa svojim instruktorom, koja je uredno bila prijavljena zračnoj kontroli, no jedan od njih ove nedjelje nije imao sreće.

Nakon što je uzletio oko 12 sati i 30 minuta, 60-godišnji Mađar se najvjerojatnije uslijed nepovoljnih vremenskih prilika (kiša, vjetar, niska naoblaka) počeo okretati, a zatim i nekontrolirano dizati. Kako bi sigurno doskočio, petstotinjak metara od letjelišta Tić, pustio je paraglajder i aktivirao padobran, no zapleo se za žice dalekovoda i ostao visjeti. Potom su njegove špage popucale, nesretnik je pao i zadobio teške tjelesne ozljede, doznajemo u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Na teren su izišli policajci sa stručnom osobom Ureda za zrakoplovne nesreće, a unesrećeni je kolima hitne pomoći žurno prevezen u riječku sušačku bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život.