Crna kronika IZOSTANAK 19 OSUĐENIH

Odgođeno suđenje s najduljom optuženičkom klupom

  • Autor: tportal.hr
  • 4.12.2008 16:45:28
  • 4.12.2008 16:44:59

Suđenje s najvećim brojem optuženika u povijesti hrvatskog pravosuđa danas je odgođeno jer se od 51 optuženika njih čak 19 nije pojavilo u sudnici zagrebačkog Općinskog građanskog suda

ZAGREB - Zbog nedolaska velikog broja optuženih predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović bio je prisiljen odgoditi raspravu, no pritom je upozorio da je nedolazak na suđenja kažnjivo te da posljedica može biti i pritvor. Novu raspravu zakazao je tek za veljaču iduće godine.

Među optuženicima koji se nisu pojavili na ročištu je i bivša sindikalna čelnica Jasna Marić, navodna šefica 'zločinačke skupine' koju Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) tereti za zlouporabe u gospodarskom poslovanju teške 7,5 milijuna kuna.

Bivša predsjednice Sindikata pravosuđa, uprave i lokalne samouprave (SPULS) navodno je fiktivno zapošljavala ljude i na taj je način uspjela ishoditi šest milijuna kuna kredita te od raznih tvrtki naručiti robe u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Optužena je da je od 2002. do 2005. s 51 osobom sklopila lažne ugovore o radu, a zatim ih je prijavila u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Središnji registar osiguranika (REGOS), čime im je omogućila da se lažno predstavljaju kao kreditno sposobni. Suradnici su potom dizali kredite koje nisu vraćali, tvrdi tužiteljstvo.

 

 


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još