Crna kronika KRATKI SPOJ U KOPAČKOM RITU

Požar u suvenirnici izazvala iskra iz uredskog računala

Kratki spoj na instalacijama računala uzrok je požara u kojem je u nedjelju izgorjela suvenirnica u Parku prirode Kopački rit, izvijestila je danas Policijska uprava Osječko-baranjska

Požar je oko 3 sata u noći nastao u kućištu računala na katu objekta, prekrivenog slamnatim krovom debljine oko 30 centimetara. U roku od sat vremena izgorjela je drvena unutrašnjost, krov i dio inventara. Ivana Delač, glasnogovornica PU-a, kaže da policija materijalnu štetu procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Željko Kolarić, zapovjednik DVD-a Bilje, rekao je da su vatrogasci vrlo teško ugasili požar. 'Građevni materijal na objektu vrlo je slojevit i zaštićen, vjerojatno raznim sredstvima', objasnio je Kolarić. Biserka Vištica, ravnateljica PP-a Kopački rit, najavila je da će se suvenirnica preseliti u dvorac Tikveš u unutrašnjem dijelu parka, gdje su smještene prostorije uprave.

Izgorjela suvenirnica smještena je na ulazu u Park prirode u blizini sela Kopačevo. Objekt je izgrađen početkom 2000-ih sredstvima kredita Svjetske banke. U okviru projekta izgrađena su još dva objekta u nizu, uključujući gostionicu u kojoj je tijekom požara trajala veselica povodom ponovnog otvaranja lokala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još