VATRENI DAN

Kod Solina se brani svaka kuća, bukti i na Visu i kod Omiša

12.03.2012 u 07:38

Bionic
Reading

Požar koji je sinoć buknuo na području Duća kod Dugog rata tijekom noći je lokaliziran, no vrlo je teško stanje na požarištu kod Solina. DUZS javlja o novim požarištima na Visu i kod Omiša

Hrt.hr izvještava da je vatra kod Solina zahvatila više desetaka hektara šume, maslinika, vinograda i niskog raslinja, a požar se, nošen orkanskom burom, brzo širi.

Trenutačno je najaktivniji na južnom i jugoistočnom dijelu, a zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca splitske vatrogasne postrojbe i čak 13 DVD-a sve su kuće obranjene i nema dojava o ozlijeđenima. Hina pak javlja da je u požaru na području Rupotina kod Klisa od sinoć do jutros izgorjelo oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika.

Tijekom gašenja vatre jedan je vatrogasac ozlijeđen. Doznaje se da je riječ o ozljedama oka, no još se ne zna jesu li teže ili lakše ozljede. Na požarište je oko podneva upućen i jedan kanader.

Od sinoć u 21.45 sati, kada je dojavljen požar, na teren u Rupotine poslani su svi dobrovoljni vatrogasci s područja od Dugog rata do Trogira s tridesetak vatrogasnih vozila. 86 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila gasi vatru koja se potpomognuta orkanskom burom brzo širi. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i obližnjim kućama, no vatrogasci su ih obranili, pa nije bilo potrebe za napuštanjem kuća lokalnog stanovništva.

DUZS u ponedjeljak ujutro javlja kako je u osam sati zaprimilo je od Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Šipanu, Rt Prtuša, kod Dubrovnika.

U gašenju požara sudjeluju JVP Dubrovački Vatrogasci, DVD Šipan, DVD Suđurađ i DIP Dubrovnik. Požarom je zahvaćena trava i borova šuma. Oko 14 sati buknuo je požar u predjelu Sv. Vlaha kod Komiže na Visu kojeg gase lokalne vatrogasne snage uz pomoć dva kanadera. Nešto prije 15 sati zabilježena je i dojava o požaru kod mjesta Pisak na omiškom području gdje su također angažirane lokalne vatrogasne snage te jedan kanader.