UZROK NEPOZNAT

Izgorjela zgrada centra u Kopačkom ritu

11.03.2012 u 13:36

Bionic
Reading

U požaru koji je jutros oko 3 sata buknuo na prijemnom centru i recepciji Javne ustanove Park prirode Kopački rit izgorjela je zgrada prijemnog centra, gdje se nalazi suvenirnica i recepcija, izvijestila je ravnateljica Biserka Vištica

Požar je lokaliziran oko 10 sati, a u gašenju požara sudjelovali su vatrogasci DVD Bilje, DVD Gornji grad Osijek, DVD Retfala i Javna vatrogasna postrojba Osijek.

O uzrocima požara znat će se nakon očevida.

Po riječima ravnateljice Vištice, na svu sreću nije došlo do ugroze biljnog i životinjskog svijeta Parka prirode Kopački rit, jer se prijemni centar i recepcija nalaze ispred zaštićenog dijela parka.

Cijelo vrijeme uz nadležne službe koje su gasile požar, nazočna je bila ravnateljica Vištica i svi djelatnici te ustanove.

Svi posjetitelji Parka prirode Kopački rit mogu nesmetano doći u obilazak Kopačkog rita jer je prijemni centar premješten u Tikveš, kazala je Vištica. Izrazila je veliko žaljenje jer je prijemni centar bio 'prva stanica ulaska u carstvo prirode Kopačkog rita'.

Inače, jučer su djelatnici Parka prirode Kopački rit uputili poziv građanima da su 'otvorena proljetna vrata' Kopačkog rita, gdje je, kako su istaknuli, 'počeo bujati život, povratak ptica selica, pravljenje gnijezda za buduće stanovnike rita i ostalo'.