ZATVORENICI NA BILICAMA ŽELE ODMAZDU

Manijak prije napada na bebu pušio marihuanu

21.04.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Antonijo H., duševni bolesnik koji je u subotu u Splitu teško ozlijedio dvomjesečnu djevojčicu, nalazi se pod posebnim tretmanom u pritvoru na Bilicama. Prema neslužbenim informacijama, tragovi marihuane pronađeni su u njegovoj mokraći nakon dovođenja na Psihijatriju u KBC Split

U ponedjeljak je sudski vještak prof. Borben Uglešić proveo procjenu psihičkog stanja Antonija H., te će na osnovu toga uprava splitskog zatvora odlučiti u koju će ustanovu biti smješten.

Budući da je opasan za sebe i okolinu, Antonijo je u Bilicama smješten u posebnoj ćeliji, unatoč prebukiranosti zatvora. Osim što prima lijekove, izdvajanje je nužno jer se pojedini zatvorenici žele obračunati a njim. Antonijo H. navodno kazuje da mu se obraća osobno Bog, piše Slobodna Dalmacija. Zbog krasta koje ima po tijelu, pravosudni policajci prilikom kontakta s Antonijom H. koriste rukavice. Pritvorenik je tjelesno dosta slab i ima premalo kilograma za svoju konstituciju.

'Ne stoji tvrdnja nekih medija da Klinika za psihijatriju KBC-a Split prije nekoliko dana nije htjela pružiti pomoć spomenutom pacijentu. Istina je sasvim drukčija. On je dva dana prije napada, u četvrtak ujutro, oko 7.15 sati, došao na naš odjel i zbog problematičnih obiteljskih odnosa zatražio hospitalizaciju.

Primio ga je dežurni psihijatar koji je s njim obavio razgovor i koji kod njega u tom trenutku nije našao elemente za hospitalizaciju. Pacijent, koji je u nekoliko navrata liječen u Splitu, na Ugljanu i Rabu, nije halucinirao, nije bio agresivan, suicidalan, štoviše bio je spreman na suradnju.

S obzirom na navedene činjenice i iskustvo koje je imao liječeći se na Ugljanu i Rabu, bolesnik je prihvatio ponudu dežurnog liječnika koji mu je predložio ponovno liječenje na Rabu. On je to prihvatio i s njime je postignut dogovor da u petak dođe na Odjel kako bi ga se transportiralo na Rab', rekao je prof. dr. sc. Goran Dodig, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a Split.

No Antonijo se u zakazano vrijeme nije pojavio, nego je na Odjel došao kasnije. 'Rekao je da se dobro osjeća, da se situacija u kući popravila i da će i dalje uzimati propisanu terapiju. Nažalost, u subotu se dogodila tragedija koja će, nadam se, završiti dobro i za dijete i za obitelj', kazuje prof. Dodig.