Crna kronika EKSPLOZIJA U VARAŽDINU

Kombinacija plina i struje dignula kuću u zrak

Istjecanje zemnog plina, kako se i pretpostavljalo, uzrok je strašne eksplozije koja je u Varaždinu srušila gotovo cijelu kuću

U trenutku eksplozije u prostoru kuće nalazila se 69-godišnja vlasnica i njezina 43-godišnja kći te 21-godišnja unuka. Sve tri su ozlijeđene, pa im je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Tom prilikom je utvrđeno da je 43-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, zbog čega je prebačena u zagrebačku bolnicu na daljnju hospitalizaciju i liječenje, dok ozljede druge dvije osobe nisu okvalificirane.

'Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo zbog stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka u prostoru kuće, a koja je aktivirana iskrom električne sklopke za uključivanje rasvjete u podrumskom dijelu kuće. Navedenu električnu sklopku aktivirala je 43-godišnjakinja prilikom dolaska u podrum', izvijestili su iz PU varaždinske o nesreći koja se dogodila jučer oko 9.35 sati u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu.

Uslijed eksplozije došlo je do rušenja zidova obiteljske kuće s južne, zapadne i istočne strane, kao i do urušavanja dijela krovne konstrukcije te potpunog uništenja osobnog vozila koje je bilo parkirano na dvorištu s istočne strane. Oštećene su i tri obližnje obiteljske kuće na kojima su razbijena stakla na prozorima. Uz to, uslijed eksplozije je došlo do oštećenja šest osobnih vozila parkiranih u Ulici Vilka Novaka kojima su također popucala stakla, ali i oštećen lim. O materijalnoj šteti još se nisu očitovali vlasnici vozila, kao ni susjednih kuća.

Mjesto eksplozije i dalje osiguravaju policijski službenici do preuzimanja od strane nadležnih službi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još