Crna kronika OPTUŽENI BATURA I PAVLOVIĆ

Optužnica protiv čelnika luke Ploče

Dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv ravnatelja Lučke Uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luke Ploče Ivice Pavlovića zbog poticanja na zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče.

Glasnogovornik županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku Vlatko Cibilić potvrdio je danas podizanje optužnice koja je uslijedila nakon istrage povodom kaznene prijave koju je protiv Batura i nepoznatog počinitelja 2010. podnijela britanska tvrtka Deltagrip. Ta je tvrtke u Pločama imala u najmu dio terminala Naftnih terminala Federacije. Luka Ploče im je, kao koncesionar luke, željela naplaćivati naknadu za pretovar tereta, a u Deltagripu tvrde da se koncesija ne odnosi na NTF-ov terminal.

Po pisanju medija, u britanskoj tvrtki prozivaju Batura da je stao na stranu Luke Ploče i naredio blokadu lučkog graničnog prijelaza. U Lučkoj upravi, pak, tvrde da su svi korisnici tankerskog veza dužni plaćati naknadu za prekrcaj tereta te da je Luka Ploče jedini ovlaštenik koncesije na vezu u luci za obavljanje djelatnosti prekrcaja, pa je prema tome ovlaštena naplatiti lučku naknadu sukladno javno objavljenoj tarifi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još