ISTRAGA U VARAŽDINU

Policija odvela vlasnika velike građevinske firme

17.02.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Varaždinska tvrtka Stanoing već je mjesecima predmet istraživanja policije i državnog odvjetništva, a policajci su danas bili i u kući vlasnika tvrtke Eduarda Brumena, u čijoj je pratnji Brumen danas popodne kuću i napustio

Oko 14.30 sati direktora Stanoinga Eduarda Brumena odvela je policija. Brumen je kod svoje kuće sjeo u neoznačeni policijski automobil zajedno s istražiteljima, te su krenuli u nepoznatom smjeru, vjerojatno u policijsku stanicu na obavijesni razgovor, izvijestio je eVarazdin

U PU varaždinskoj kratko su samo potvrdili da provode određena kriminalistička istraživanja u Stanoingu i da su ona pri kraju. Ni u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu pak nisu htjeli reći što je predmet istrage, osim da će se danas poslijepodne ili najkasnije sutra ujutro pismeno očitovati o slučaju na internetskim stranicama DORH-a.

Službeno, istraga u tvrtki Stanoing počela je krajem prošle godine. Stanoing je inače jedan od najvećih investitora u gradnju stanova na području Varaždinske županije te možda i najveći upravitelj i održavatelj stambenih zgrada u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu.

Portal eVaraždin prije nekoliko je dana istražio navode predstavnika suvlasnika nekoliko zgrada u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu koji su optužili Stanoing da se neovlašteno koristio novcem s računa za održavanje njihovih zgrada.