Crna kronika LANIŠĆE

Afganistanci ilegalno prelazili granicu

  • Autor: K. M.
  • 16.2.2012 15:12:59
  • 16.2.2012 14:16:16

Troje odraslih i petero maloljetnih državljana Afganistana jučer je oko 14,30 sati spriječeno na području Lanišća u nezakonitom prelasku državne granice sa Slovenijom

'Postupajući po dojavi mještana da se u smjeru državne granice kreću nepoznate osobe, policijski službenici Policijske postaje Buzet odmah su se uputili prema mjestu Jelovice. Pretragom terena u šumi iznad graničnog prijelaza zatekli su osmero državljana Afganistana, i to 37-godišnjaka, 35-godišnjaka, 32-godišnjakinju te jednog maloljetnika i četvero djece', izvješćuje PU istarska.

Zatečeni Afganistanci u nedjelju su se udaljili iz Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu, a nakon što su vlakom stigli do Rijeke, nastavili su put pješice kroz šumu, izbjegavajući naseljena mjesta. 'Namjera im je bila otići u Italiju, no u tome ih je spriječila granična policija, onemogućivši im nezakonit prelazak državne granice između Hrvatske i Slovenije', vele u policiji.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o azilu punoljetni državljani Afganistana i maloljetnik jučer su privedeni na Prekršajni sud u Pazinu, gdje im je izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske na godinu dana, a po završetku postupka stranci su vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još