Crna kronika POTRAGA ZA BJEGUNCEM

Teško ozlijeđeni Dominić skrivao se policajcima pred nosom

  • Autor: tportal.hr
  • 17.4.2009 11:32:15
  • 17.4.2009 10:55:57

Josip Dominić koji je u Miočinovićima blizu Petrinje nožem napao i teško ozlijedio svoju izvanbračnu suprugu te zapalio kuću, bio je tri dana u bijegu. Policija ga je pronašla u samom selu s teškim opeklinama po nogama koje je zadobio prilikom podmetanja požara

Dominić je uhićen u četvrtak ujutro u selu iz kojeg je pobjegao, nedaleko od svoje kuće. Postavlja se pitanje kako se ranjeni čovjek tri dana skrivao brojnim policajcima i specijalcima doslovno pred nosom. U potrazi za Dominićem sudjelovali su policajci iz Petrinje, interventni policajci iz Siska, specijalci iz Lučkog te pripadnici mobilne jedinice granične policije Ravnateljstva policije, a u potrazi su korišteni psi tragači i termovizijske kamere.

PU sisačko-moslavačka
Josip Dominić
Seljanin je u četvrtak nazvao policajce i rekao da je u svom dvorištu vidio čovjeka koji odgovara Dominićevu opisu. Interventni policajci odmah su pohitali do lokacije i uhvatili Dominića za kojim su tri dana bezuspješno tragali po šumama petrinjskog kraja.

Dominić nije pružao otpor, nije bio ni naoružan, ali je zatečen u teškom zdravstvenom stanju. Naime, na nogama uhićenog Dominića bile su vidljive opekline koje je zadobio dok je palio kuću. Konstatirane su mu teške ozljede, opekline trećeg stupnja na obje potkoljenice i stopalima. Dominić je zadržan na liječenju u bolnici u Sisku, odakle će najvjerojatnije biti prebačen u zatvorsku bolnicu, piše Jutarnji list. Nož kojim je napao Dragicu Mandić policajci su pronašli još u ponedjeljak. Napadnuta žena oporavlja s na istom odjelu na kojem leži i Dominić.
Cropix
Potraga za Koradeom


Policajci koji su sudjelovali u potrazi kažu kako je riječ o golemom nenaseljenom prostoru s više stotina napuštenih i ruševnih kuća, s vrlo malo ljudi koji bi mogli dojaviti nečije kretanje, s prašumama i stotinama hektara neobrađenog i zapuštenog zemljišta. Potragu je otežala i činjenica da je u blizini granica s BiH, područje je minski sumnjivo, a Dominić je i više puta prelazio rijeku Petrinjčicu te time otežao posao psima tragačima.

Najdramatičnija potraga do sada bila je ona za Ivanom Koradeom koja je trajala osam dana. Nakon što je Korade ubio četvero sumještana, mukotrpna potraga za njim na kraju je imala krvavi epilog. Umirovljeni general usmrtio je i policajca koji je sudjelovao u potrazi, a potom i sebi oduzeo život. Policijski službenici i tada su bili kritizirani zbog loše izvedene potrage.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još