Crna kronika KOD OSIJEKA

Hladnoća odnijela još dva života

Na širemu osječkom području, u Čepinu i Čepinskim Martincima, u svojim su kućama 58-godišnjak i 67-godišnjak umrli od hladnoće, to jest od pothlađivanja

Po riječima glasnogovornika osječko-baranjske Policijske uprave Marka Ćalete, mrtvozornik je utvrdio da su umrli od pothlađivanja te da nije bilo tragova nasilja pa nije zatražio obdukciju.

Obojica su zaspala u hladnim prostorijama u alkoholiziranom stanju, rekao je Ćaleta. Mrtvog 58-godišnjaka u njegovoj kući u Čepinu pronašao je u petak prijatelj, a 67-godišnjaka su u subotu pronašli susjedi, rekla je predsjednica čepinskoga Crvenoga križa Marica Perčić.

Istaknula je da su obojica dobivala pomoć Crvenoga križa i crkve, ali su, nažalost, bili skloni alkoholu te su zanemarili grijanje u ove hladne dane. Obojica su živjela sama.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako je u ove hladne dane ljudska solidarnost posebice važna te je pozvao susjede, prijatelje i rodbinu da ne zaborave one koji se zbog bilo kojih razloga ne mogu sami brinuti o sebi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još