Crna kronika TRAŽI SE KRIVAC ZA KATASTROFU

DORH zatražio od KBC-a podatke o ozlijeđenim Splićanima

Državno odvjetništvo zatražilo je od ravnateljstva splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) podatke o broju Splićana koji su se ozlijedili u padu na snijegu ili poledici u tom gradu u proteklih tjedan dana

Dobili smo službeni dopis od Državnog odvjetništva da izvijestimo o tome koliko je ljudi ozlijeđeno iz Splita, a koliko iz drugih dijelova Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je danas ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović.

Marasović je rekao kako se 'usuđuje reći da je oko 90 posto' onih koji su pali palo u Splitu. 'Točan podatak mi nikada nećemo moći reći ni javnosti ni DORH-u jer na hitnome kirurškom prijamu nismo vodili evidenciju gdje je točno tko pao. Mi vodimo evidenciju mjesta stalnog boravka', rekao je Marasović i dodao da će DORH dobiti točne podatke o ozlijeđenima 'samo po mjestu stalnog boravka'.

Splitsko državno odvjetništvo počelo je jučer prikupljati podatke kako bi se utvrdila odgovornost zbog propusta u uklanjanju posljedica snježnog nevremena proteklih dana te je od gradskih vlasti zatražilo dokumentaciju s tim u vezi. Po najnovijim službenim podatcima, od prošlog petka do danas popodne na hitni kirurški odjel splitskoga KBC-a primljeno je 945 pacijenata s lomovima pri padu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još