Crna kronika SLUČAJ MARIJA MOHARIĆA

Počinje suđenje saborskom zastupniku SDP-a

Na Općinskom sudu u Čakovcu počinje suđenje Mariju Mohariću, saborskom zastupniku SDP-a. Općinsko državno odvjetništvo tereti ga za kazneno djelo protiv službene dužnosti i za nesavjestan rad

Sumnjiči se da je kao načelnik Općine Goričana ispod tržišne cijene i bez procjene prodao dva općinska stana i time oštetio Općinu za 200.000 kuna te da je bez odluke Općinskog vijeća zaposlenicima u općinskoj upravi podijelio novčane stimulacije.

Moharić kaže da nije kriv, a to će se, ističe, i dokazati. Prema njegovim riječima, to je podvala bivše općinske HDZ-ove vlasti koja je te stanove kupila 1997. po 200.000 kuna većoj cijeni, to jest, tvrdi, četvorni metar je stajao više od četvornog metra stana u središtu Zagreba, a on ih je 2007. prodao po tržišnoj cijeni.

Za stimulacije Moharić kaže da ih je isplaćivao, ali to je bilo u sklopu njegovih ovlasti. Petero zaposlenika dobivalo je posljednje tri godine stimulaciju ovisno o tome koliko su radili, a za tu je svrhu iz općinskoga proračuna isplaćeno 10 tisuća kuna.

Hrvatski sabor 27. siječnja je potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Mohariću ukinuo zastupnički imunitet.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još