Crna kronika 'GLADNI' SELJANI SE POTUKLI

Lažnom prijavom 'izvozali' HGSS-ovce

  • Autor: V.P.P./HGSS
  • 6.2.2012 14:03:00
  • 6.2.2012 11:05:45

Hrvatska gorska služba spašavanja u posljednja je tri dana imala preko 200 intervencija. Iako je stanje zbog snijega i hladnoće dramatično, neki to iskorištavaju za zabavu i lažne pozive

Sinoć je HGSS dobio niz dramatičnih poziva iz jednog zaseoka da je velik broj ljudi ugrožen, da je stanje kritično i da im hitno treba hrana. 'Unatoč desetak istovremenih poziva i intervencija, među kojima i nekoliko neposrednih spašavanja ljudskih života, stožer HGSS-a odvaja jednu ekipu i upućuje je kroz smetove na odredište. Čak 75 kg kruha i 60 litara mlijeka, plaćeno novcem koji HGSS nema u izobilju, a kad tamo?! Opet se netko šalio!', piše na stranicama HGSS-a.

Selu od desetak stanovnika pomoć nije trebala, a HGSS je tom količinom hrane mogao opskrbiti barem još tri sela koja trebaju pomoć. Kao da lažni poziv nije bio dovoljan, nakon dolaska ekipe u selu nastaje svađa i tučnjava u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. U isto vrijeme HGSS prima dojavu da su tri pastira ugrožena od hladnoće, ali ostaje u selu da bi pomogao zavađenim i ozlijeđenim stanovnicima. Pročelnik Vinko Prizmić nije nam želio odati o kojem se selu radi. Kaže da je to časno selo. No pojedini seljani očito nisu. Za kraj HGSS apelira na građane da se ne šale s takvim stvarima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još