NOVI ZAGREB

Slovencu slomljen nos u obračunu s policijom

15.04.2009 u 16:15

Bionic
Reading

Slovenac Matijaž T., koji je pobjegao iz zatvora u Italiji i za kojim Interpol raspisao tjeralicu, uhvaćen je jučer poslijepodne u novozagrebačkoj Aleji pomoraca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji

ZAGREB - Slovenac je u talijanskom zatvoru bio zbog krijumčarenja ljudi, a njegova država ga traži zbog imovinskih delikata.

Dvojica policajaca na ulici su jučer oko 18,30 sati prepoznala 33-godišnjeg Slovenca. Prišli su mu i predstavili se, pokazali mu službenu značku i iskaznicu te su od njega zatražili osobnu iskaznicu. Slovenac im je dao putovnicu, nakon čega je policajac utvrdio da je riječ o bjeguncu za kojim Interpol raspisao tjeralicu zbog uhićenja i izručenja Sloveniji.

Po policijskom izvješću, dok su mu stavljali lisičine, osumnjičenik je pokušao pobjeći, ali se spotaknuo i pao na leđa. Policajci su ga svladali i podigli te su ga prislonili na prednja vrata policijskog vozila kako bi mu stavili lisičine, no, kako tvrde u policiji, on je i dalje pružao otpor, a pri pokušaju da se istrgne glavom je udario u retrovizor i zajedno s policajcima opet pao te je tek nakon toga svladan i vezan.

U policijskoj postaji liječnik hitne pomoći pružio mu je pomoć, no zbog, kako kažu u policiji, specifičnih ozljeda, prevezen je u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Neslužbeno se doznaje da mu je slomljen nos.

Hrvatska policija izručit će ga Slovencima.