ZAGREBAČKO TRŽIŠTE

Zaplijenjeno 16 kg marihuane i 5 kg eksploziva

01.02.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Zbog krijumčarenja veće količine marihuane iz Bosne i Hercegovine za preprodaju u Zagrebu, policija je uhitila dvojicu hrvatskih državljana i zaplijenila 16 kilograma marihuane vrijedne oko 200 tisuća kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici zagrebačke Policijske uprave

Osumnjičeni 53-godišnjak s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji je prevozio marihuanu, i 37-godišnjak uhićeni su u ponedjeljak, 30. siječnja, u trenutku primopredaje droge na parkiralištu kod benzinske crpke na Slavonskoj aveniji, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga u zagrebačkoj Policijskoj upravi Krunoslav Horvat. Dodao je da je tijekom kriminalističke obrade u vikendici kod Sesveta kojom se koristi 53-godišnjak pronađeno i pet kilograma plastičnog eksploziva, za što je osumnjičen njegov 43-godišnji brat.

Osumnjičeni 53-godišnjak drogu je sakrio u tovarni prostor među staklenom ambalažom koju je prevozio iz BiH preko graničnoga prijelaza Slavonskog Šamca, a na autocesti prema Zagrebu premjestio ju je u kabinu kako bi je lakše predao drugoosumnjičenome 37-godišnjaku. Za prijevoz je navodno trebao dobiti 1.400 eura, rekao je Horvat.

Protiv dvojice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge i privedeni su u pritvorsku policijsku jedinicu, a daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se jesu li su oni dio veće mreže preprodavača droge, rekao je Horvat.

Drugoosumnjičeni 37-godišnjak dosad je evidentiran zbog zloporabe droga, kaznenih djela protiv života i tijela, imovine i zbog nedopuštenog držanja oružja i eksploziva, a 53-godišnjak dosad nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela na području Republike Hrvatske, rekao je Horvat.

Djelatnici zagrebačke Policijske uprave akciju su proveli u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (PNUSKOK).