U KOMI NAKON PREMLAĆIVANJA

Pretučeni mladić tri sata ležao uz cestu

15.04.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji Martin Opačak, koji je u komi nakon što je u ponedjeljak rano ujutro pretučen u Đakovu, tri je sata ležao nepomično na travi dok nije došla hitna pomoć

Napadač A. L. (22) iz Đakovačkih Selaca, koji je nesretnog mladića udario bocom u glavu te ga prebio letvom, priveden je u srijedu ujutro osječkom istražnom sucu s kaznenom prijavom za pokušaj ubojstva. Preostala tri mladića, koja su bila s napadačem u društvu, a za koje se pretpostavlja da nisu sudjelovala u tučnjavi, ali su je promatrala, nisu kazneno prijavljena.

Sva četvorica mladića otprije poznaju Martina. Kad su ga sreli oko 4 sata ujutro, nesretni je mladić bio sam i vraćao se kući iz izlaska. Fizičkom je obračunu navodno prethodila svađa. Napadač se izdvojio iz grupe i nasrnuo na Martina, udarajući ga najprije bocom, a potom i drvenom letvom. Mladić je nakon toga pao, a napadač se udaljio s prijateljima. Puna tri sata ležao je pretučeni mladić na travi uz cestu, a da nitko nije obavijestio policiju ili hitnu pomoć! 'Najmanje pedeset osoba prošlo je pokraj njega jer su išli na jutarnju misu, a nitko nije regirao', rekli su za Jutarnji list Martinovi roditelji.

Policija je već imala informacije o počinitelju i znalo se da traže četiri mladića, kad je jedan od njih došao u policijsku postaju i ispričao što se dogodilo.