ZA DVOJICOM SE TRAGA

Huligani iz Novog Sada ostaju mjesec dana u pritvoru

28.01.2012 u 10:48

Bionic
Reading

Novosadski Viši sud u petak navečer je, nakon višesatnog saslušanja, odredio pritvor do mjesec dana za 13 osoba osumnjičenih za napad na hrvatske navijače u Novom Sadu, piše B92

Kako je za Tanjug izjavio istražni sudac Nenad Simović, poslije saslušanja koje je obavilo više sudaca, pritvor je određen za svih 13 privedenih po nalogu tužilaštva, osumnjičenih za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i na javnom skupu, a jedan od njih i za nedozvoljeno držanje oružja, prenosi B92

Sudac Simović je dodao da su gotovo svi tokom saslušanja negirali izvršenje krivičnog djela za koje se terete.

Po nalogu nadležnog tužilaštva za provođenje istrage, osumnjičeni, među kojima nije bilo maloljetnika, dovedeni su na saslušanje oko 15 sati, rekla je glasnogovornica suda Svetlana Tomić Jokić i dodala da su osumnjičeni stari od 21 do 26 godina. Policija još uvijek traga za dvojicom osumnjičenih, Rastkom C. i Petrom L.

Novosadska policija traga za mladićem, snimljenim videokamerom u jednoj prodavaonici, koji se tereti da je sudjelovao u paljenju automobila hrvatskih registarskih oznaka u Novom Sadu.

Na snimci napravljenoj sigurnosnim kamerama na jednoj benzinskoj pumpi u Novom Sadu vidi se mladić u bijeloj majici i sivoj jakni s kapuljačom kako plaća račun. Policija je objavila njegovu fotografiju i traži pomoć.