Crna kronika KORADE OBILJEŽIO 2008. GODINU

Ubojstava u Hrvatskoj manje, ali su okrutnija

  • Autor: tportal.hr
  • 15.4.2009 12:31:25
  • 15.4.2009 8:25:53

Broj ubojstava u Hrvatskoj prošle godine bio je znatno niži od prosjeka, no ubojstva su sve brutalnija, a počinitelji sve mlađi

U 2008. zabilježeno je 67 ubojstava, dok je prosjek 70 do 80. Najčešći motivi zločina su narušeni obiteljski, zatim imovinsko-pravni i ljubavni. Najkrvaviji i najstrašniji prošlogodišnji zločin onaj je što ga je počinio umirovljeni general Ivan Korade, koji je ubio petero ljudi.

Policija lani nije riješila tri ubojstva i u sva tri slučaja riječ je o tzv. mafijaškim likvidacijama ili ubojstvima koja podsjećaju na njih. Tako je još nepoznanica tko je ubio Tripu Penovića i Vinka Rodića te Tihomira Viličeka.
Cropix

Ubojstvo Ive PukanićaLikvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića policija smatra riješenim slučajem iako još nisu poznati nalogodavci.

Brutalnošću počinitelja te okrutnim ničim izazvanim ubojstvima bave se stručnjaci različitih profila. Oni pak upozoravaju da se to događa zbog raspada sustava vrijednosti te zato što je Hrvatska tipična tranzicijska zemlja sa svim tranzicijskim bolestima, piše Večernji list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još