RIJEČKI RAZBOJNICI

Policija otkrila pljačkaše banke u Zadru

24.01.2012 u 18:35

Bionic
Reading

Zadarska policija otkrila je i uhitila tročlanu bandu koja je prije desetak dana gotovo po filmskom scenariju opljačkala poslovnicu jedne banke u Jazinama, u samome središtu Zadra

U današnjem izvješću zadarske Policijske uprave stoji da su se 28-godišnjak i 30-godišnjak pred banku dovezli na motociklu, tzv. skuteru, dok je njihov 32-godišnji 'kompanjon' akcijom koordinirao nedaleko od poslovnice "Banco Popolare" u Zadru.

Pljačka se dogodila 13. siječnja oko 15 sati. Službenica banke, kojoj je jedan od pljačkaša zaprijetio pištoljem, odmah je pljačkašima predala nekoliko desetaka tisuća kuna. Pošto su opljačkali banku, dvojica lopova sjeli su na skuter i pobjegli, a poslije su novac spremili u unajmljeni kombi kako bi prikrili tragove pljačke. Najstariji razbojnik koji je držao stražu pljačkom je koordinirao tako što je s ostalom dvojicom cijelo vrijeme komunicirao radiovezom.

Trojica su sa širega riječkog područja, a osumnjičeni su i za razbojstvo u jednoj opatijskoj turističkoj agenciji – stoji u priopćenju zadarske policije.

Svi su jutros privedeni na ispitivanje županijskome državnom odvjetniku u Zadru.