ZAMEO IH SNIJEG

Uspješno spašena četiri hrvatska državljana na Jahorini

21.01.2012 u 11:52

Bionic
Reading

Četiri hrvatska državljana spašena su u noći između petka i subote na planini Jahorini kod Sarajeva gdje su bili zameteni u snijegu, potvrdilo je u subotu Ministarstvo sigurnosti BiH

U priopćenju objavljenom u jutarnjim satima, Ministarstvo sigurnosti navodi da je vozilo u kojemu su bila četvorica hrvatskih državljana zbog nevremena i jakog snijega skliznulo s ceste koja vodi prema Jahorini. Pomoć su pozvali preko centra 112 za hitne situacije u Hrvatskoj, odakle su o nesreći izvjestili vlasti BiH koje su odmah poduzele akciju spašavanja.

Akciju spašavanja vodila je civilna zaštita zaštita Republike Srpske koja je teritorijalno nadležna i za područje Jahorine. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini te su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na sigurno.

I ova akcija je pokazala da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u izvanrednim situacijama, kada je potrebno brzo reagirati kako bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, istaknuto je iz Ministarstva sigurnosti BiH.