UBOJSTVO U ROVINJU

Rovinjski kinooperater uboden u prsa u vlastitoj kući

13.01.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Rovinjanin Antonio Bernardis (79), koji je jučer pronađen mrtav u svojoj kući, preminuo je nasilnom smrću, a za ubojstvo se navodno sumnjiči njegov 25-godišnji unuk

'Operativnim radom na terenu policijski službenici pronašli su osobu koja se dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelom te se nad njim, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom iz Pule, provodi kriminalističko istraživanje', izvijestila je policija ne iznoseći identitet osumnjičenog za ubojstvo koje je potreslo Rovinjane.

Tijelo preminulog Antonia Bernardisa, prvog rovinjskog kinooperatera, policija je pronašla u obiteljskoj kući oko 15.10 sati, nakon dojave liječnice s rovinjske Hitne medicinske pomoći. Očevidom je pak utvrđeno da je ubojica tijekom dana ušao u obiteljsku kuću u Ulici Franje Glavinića broj 15 i oštrim predmetom zadao 79-godišnjaku ubodnu ranu u predjelu prsa, nakon čega je pobjegao.

Po nalogu županijskog državnog odvjetnika, rovinjski policijski službenici obavili su očevid koji je trajao do kasno u noć, nakon čega je tijelo ubijenog Bernardisa prevezeno u pulsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija te utvrditi vrijeme i točan uzrok smrti.