PALEŽ VOZILA U BENKOVCU

Za osvetu platio 20.000 kuna, a piroman napravio milijunsku štetu

Bionic
Reading

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 33-godišnjaka s benkovačkog područja za kojega je utvrdila da je platio podmetanje požara pod automobil benkovačkog ugostitelja te je predala osumnjičenog pritvorskom nadzorniku

Nakon piromana, koji je prije dva mjeseca u Benkovcu podmetnuo požar pod jedan, a zapalio ukupno sedam automobila, zadarska policija otkrila je i naručitelja. Policija je uhitila 33-godišnjeg Olivera B. s benkovačkog područja kojeg sumnjiči da je u studenom prošle godine 21-godišnjaku iz Benkovca platio da izazove požar na Audiju u vlasništvu 31-godišnjeg benkovačkog ugostitelja Jakova Ledenka.

Navodno je 21-godišnjaku za podmetanje požara platio dvadesetak tisuća kuna, a šteta koju je ovaj prouzročio na sedam automobila milijunska je.

'Kazneno je prijavljen zbog poticanja na kazneno djelo te je nakon dovršenog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku', istaknuli su iz zadarske policije.

Iako je obrada slučaja još uvijek u tijeku, doznajemo da policija sumnja da je riječ o osveti Olivera B. Jakovu Ledenku, odnosno da je riječ o njihovim neraščišćenim odnosima iz nekog posla. Oliver B. policiji je otprije poznat po nizu kaznenih djela.