PALA DVA 'PAKLENA VOZAČA'

Jedan presretač, dvojica vozača i 17.500 kn u proračun

12.01.2012 u 21:07

Bionic
Reading

Nakon što je 1. siječnja sezonu 'paklenih vožnji' autocestom A3 otvorila žena, mlada Makedonka koja je Porscheom jurila 246 kilometara na sat, presretač PU brodsko-posavske svakodnevno ima pune ruke posla. Na dionici autoceste Bregana – Lipovac kod Slavonskog Broda u prvih 12 dana ove godine zaustavljeno je desetak prebrzih vozača koji su isto tako brzo popunili proračun plativši kazne od sedam odnosno 10,5 tisuća kuna. Policajci u presretaču su i danas, u samo sat vremena, zaustavili dvojicu stranaca koji su kod Oriovca i Brodskog Stupnika jurili brzinom tek nešto manjom od 250 km na sat

Oko 14.20 sati na sjevernom kolničkom traku autoceste kod Oriovca presretač je zaustavio 43-godišnjeg državljanina Italije. On je Audijem jurio brzinom od 242 kilometra na sat, iako je na toj dionici brzina ograničena na 130 kilometara na sat. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od sedam tisuća kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u narednih godinu dana.

Samo sat vremena kasnije, novi 'lov'. Oko 15.20 sati, na autocesti kod Brodskog Stupnika, policajci su zamijetili motociklista koji je sjevernim kolničkim trakom na Suzukiju jurio brzinom od 247 kilometara na sat. Iako su mu policajci signalizirali da se zaustavi, 31-godišnjak iz Srbije ih nije poslušao, već je nagazio na gas i nastavio ludu vožnju. Ipak, presretač ga je ubrzo zaustavio te je kažnjen novčanom kaznom od 10.500 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na području Republike Hrvatske u idućih 12 mjeseci.